Hamburguesa de bou dry aged amb samfaina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Alain Guiard
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hamburgueseria Santa Burg, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La carn de bou és especialment rica en ferro que ajuda a reduir la sensació de cansament i fatiga.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 hamburgueses de 150 g dry aged (amb sal i pebre )
- 200 g de ceba blanca
- 150 g de carbassó
- 150 g d'albergínia petita
- 150 g de pebrot vermell
- 2 grans d'all picat
- 30 g d'olives negres
- 10 fulles d'alfàbrega
- 4 tomàquets madurs
- farigola
- 4 panets de sèsam
- 20 fulles de ruca
- oli d'oliva verge extra
- 30 g de mató de cabra
PREPARACIÓ
Per començar, peleu el tomàquet i el pebrot vermell i talleu-los a daus. Seguidament, repetiu la mateixa operació amb la resta de verdures: la ceba, el carbassó i l'albergínia, sense pell, i salteu en una paella per separat totes les verdures amb oli i la farigola, començant per la ceba, però les altres sense cap ordre determinat. A mesura que estiguin cuites, aneu-les posant en un colador a fi que deixin anar l'excés d'oli .
A continuació, daureu l'all picat, afegiu a la paella totes les verdures per tal que quedin ben barrejades i deixeu-ho coure un minut tot junt.
Mentrestant, piqueu amb el ganivet l'alfàbrega i les olives, afegiu-les a la samfaina, a l'últim moment i reserveu-ho calent.
Tot seguit, coeu al gust les hamburgueses en una paella ben calenta, amb unes quantes gotes d'oli.
Finalment, talleu els panets, torreu-los per la part interior i, mentre en torren, amaniu la ruca amb una mica d'oli d'oliva i esmicoleu el mató.
I ja per acabar, poseu les hamburgueses damunt del pa i, al damunt, la samfaina, el mató esmicolat i l'amanida i tapeu-les amb el pa.
A continuació, daureu l'all picat, afegiu a la paella totes les verdures per tal que quedin ben barrejades i deixeu-ho coure un minut tot junt.
Mentrestant, piqueu amb el ganivet l'alfàbrega i les olives, afegiu-les a la samfaina, a l'últim moment i reserveu-ho calent.
Tot seguit, coeu al gust les hamburgueses en una paella ben calenta, amb unes quantes gotes d'oli.
Finalment, talleu els panets, torreu-los per la part interior i, mentre en torren, amaniu la ruca amb una mica d'oli d'oliva i esmicoleu el mató.
I ja per acabar, poseu les hamburgueses damunt del pa i, al damunt, la samfaina, el mató esmicolat i l'amanida i tapeu-les amb el pa.